2009. július 2., csütörtök

A hobbimilliomos kritikája

Kaptam egy levelet az egyik apróhirdető hírleveléből, amelyben a fenti oldal tulajdonosa meglehetősen negatív képet fest az internetes hálózatépítésről. Sőt, kifejezetten tisztességtelennek nevezi az összeset egy kalap alatt.

Ezzel szemben persze a sajátját tisztességesnek nevezi.

Mivel a személyes elérhetőségét sehol sem találtam meg, ezért nyilvánosan szeretnék foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Elöljáróban szeretném azért azt elmondani, hogy vannak persze sajnos nem korrekt vagy akár nem becsületes mlm-nek látszó üzletek is, melyek valójában inkább pilótajátékok. (Most nem kívánok belemenni abba, hogy - mint sokan mások - összetéveszti a pilótajátékot az MLM-mel, ami tudatlanságból fakad). Azonban azt nem nézhetem el, hogy mindezt a saját üzletének növelése céljából, tehát nyereségvágyból teszi.

Mindenkinek joga van üzletelni, pénzt keresni a Neten, azonban ne akarja senki saját magáról megmondani, hogy ő tisztességes, mások pedig nem.

Nézzük meg tehát konkrétan miről is van szó.

A hobbimilliomos által propagált pénzkereseti lehetőség pár szóban arról szól, hogy keresünk az Interneten népszerű kulcsszavakat, amelyeket sokan keresnek a böngészőkben. Ezután hozzunk létre weboldalakat ezekre a kulcsszavakra, majd helyezzünk el rajtuk hirdetéseket, mint pl. a Google AdSense. Keresőoptimalizálás és egyéb látogatottságnövelő módszereket alkalmazva vonzunk látogatókat az oldalra, akik majd a hirdetésekre kattintanak, amelyből mi pénzt kereshetünk. (Az AdSense az oldal tartalmának megfelelő hirdetéseket jelenít meg).

Egy oldallal persze alig kereshetünk valamit, de ha sokat csinálunk (akár több százat, ezret), akkor komoly bevételünk származhat belőle.

Nem tagadom, hogy lehet ezzel a módszerrel keresni! Mi mégis a probléma?

Két eset lehetséges:
Az elsőben csak polihisztorok fogjanak hozzá, akik ezernyi témában is szakértőnek számítanak. Azért az ilyen ember már eléggé ritka.

A második esetben olyan témákban kellene weboldalakat létrehoznunk, amelyekhez lövésünk sincs.

Vannak persze jó tollú "írástudók", akik bármely témában tudnak oldalakat rizsázni, de kérdem én:
tisztességes dolog elárasztani az Internetet olyan oldalak tömegével, amelyeken semmi érdemi információ nincs?
Egy kis böngészés után össze lehet persze ollózni bármiről némi általános információt, amiből pikk-pakk össze lehet dobni egy honlapot, amelyet aztán a böngészők már megtalálnak.
Ma csinálok egy oldalt a kutyatápokról, holnap a fogkrémekről, holnapután a digitális fotózásról és így tovább.

Aztán, ha valaki tényleg releváns információt keresne a neten az adott témában, csak értéktelen és semmitmondó oldalak tömegével találkozik. Ezért én ezt a tevékenységet KIFEJEZETTEN TISZTESSÉGTELENNEK tartom.
Persze, ha valaki csak a pénzt tekinti értékmérőnek az életében, ez a dolog működik.

Nem számít, hogy az Internet annyira felhígul az ilyen vacak tartalmú oldalak tömegétől (ami szerintem Internetes környezetszennyezésnek számít), csak az a lényeg, hogy én jól keressek vele.
("Minden bűn kezdete a pénz szerelme")

Az ilyen, és ehhez hasonló tevékenységeket én ügyeskedésnek hívom, szemben a vállalkozásokkal. Utóbbinak mindig az a célja, hogy értéket teremtsen, létrehozzon valamit. Az előbbi pedig mindig keres valami kis "izét", amelyet megkotorva kiügyeskedhet magának némi pénzt. Félreértés ne essék, ügyeskedni lehet millós vagy akár milliárdos szinten is. A mai kor sok ún. "vállalkozója", aki nagy bálna autókkal közlekedik is, nem vállalkozó, hanem csupán ügyeskedő (az én szememben).

Tisztesség és erkölcs
A hobbimilliomos oldal tisztességes abból a szempontból, hogy azt adja, amit ígér, és valóban kereshető vele pénz. (Feltéve persze, ha valaki tényleg készít sok weboldalt). Azonban erkölcsileg mégis kifogásolható.
Szeretném megvilágítani a kettő közötti különbséget.
Tisztességen én egyfajta közmegegyezést értek, "statisztikai etikát", amelyet a társadalom, vagy egy bizonyos közösség általában tisztességesnek tart. Így azonban ez egy meglehetősen képlékeny fogalom, melyben mindig ott van a "nézőpont kérdése".
Az erkölcs ezzel szemben egy abszolút fogalom, forrása magasabb az embernél, mert magától Istentől ered.

Minél többen kezdenek el százszámra ilyen valódi érték nélküli tartalmakkal, pusztán reklámozás céljából oldalakat létrehozni az Interneten, annál inkább fogja ez a médium elveszíteni lényegét, mint információforrás.
Ezért ez bár a közmegegyezés szerint talán tisztességes módja a pénzszerzésnek, végső soron mégis rombolást végez, tehát erkölcstelen. (Az erkölcs nem csak a szexualitás területét foglalja magában!)


IGEN, lehet erkölcstelenül hálózatot is építeni! Akkor főleg, ha csak a pénzre és egyéb megszerezhető javakra fókuszálunk.
A pénz maga nem bűnös önmagában, hiszen szükséges része a megélhetésünknek. Még a sok pénz sem az. A szerelme teszi azzá, ha mindent a megszerzésének vetünk alá.

Ha tehát úgy építünk hálózatot, hogy nem csak ígéretekkel halmozzuk el a jelölteket, hanem elmondjuk, hogy milyen munkát kell a jövedelemért elvégezniük, és igyekszünk meg is tanítani a munkatársainkat a teendőkre, akkor az MLM egy igazi vállalkozás lehet. Nem csak ügyeskedés, hanem érték-teremtés.
Egy MLM hálózat a semmiből előállt - létrehozott - értékesítési csatorna, melyben (remélem!) a többi ember számára értékes és hasznos termékek, szolgáltatások áramolnak. Ha így van, nem kell szégyenkeznünk, hogy hálózatépítők vagyunk.

26 megjegyzés:

wellnesskavehaz írta...

Teljes mértékben egyetértek veled, és nagyon hálás vagyok a nyilt őszinte állásfoglalásaidért amit a Titokkal kapcsolatban és most is tettél. Én is ezen a szemléleten indultam el, és valószinű hogy ennek az alapja , hogy egy forrásból táplálkozunk!
Nagy Gábor
http://www.wellnesskavehaz.hu/az_en_tortenetem

Névtelen írta...

Kedves József!

Köszönöm, hogy tájékoztattál a weboldal létezéséről. Mindig azt tanítják a mesterek, hogy online vállalkozásunkat pozícionáljuk a sikeres optimalizált tényleges ügyfelek, vásárlók eléréséhez. De mindig sajnáltam a tudásomat csak úgy lefaragni és csak is egy valamire koncentrálni és az azt értéked tovább adni, értékesíteni. Lehet, hogy itt egy lehetőség rejlik abban, hogy a többi szakértelmemet átadhassam és még „talán” azzal is pénzt kereshetnék? Ki garantálja, hogy nem lehet tisztességesen így is pénzt keresni. Az időmbe belefér, miért ne próbálhatnám meg. Én úgy érzem, hogy szaktudásom elenyészik és tovaúszik az Internet óriási folyamában, nem lesz, aki kihalássza az értékes infókat. Én szeretnék ez ellen tenni.
Üdvözlettel: http://www.3dflash.hu
Ui.: de ezzel a fórummal is csak még jobban optimalizálod a hobbimilliomos oldalát. :) akkor most, hogy is van ez, Kedves József?

Hoffman József írta...

Igen, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ezzel a bejegyzéssel a hobbimilliomost kvázi népszerűsítem.

Ez van.

Mindenesetre felnőttnek tartom az olvasóimat annyira, hogy dönteni tudjanak benne, nekik megfelelő-e az ott leírt pénzkereset.

Unknown írta...

Az elmult évben én is indítottam egy ingyenes blogot itt a Bloggeren két céllal:
Az egyik a Hemel MLM üzletem népszerűsítése,
a másik a blogon elhelyezett hírdetések általi jövedelem....
Az eredmény?
A blog lassan megtelik tartalommal....
Pénz a reklámokból eddig kb 18$...
Szóval a következtetés:
Adjunk hasznos tartalmat!!!

Gyula
Bihardiószegről
http://fiatalosbor-hemel.blogspot.com

laszloberndt írta...

Ezt, kedves József, félrenézted!

A Hobbimilliomos-nak semmi köze a Aprosok.NET-hez, az általad apróhirdető nevezett weboldalhoz, akitől az említett levelet kaptad, és amit Te a Hobbimilliomos véleményének állítottál be!

Az általad kapott levél tartalma nem tükrözi a Hobbimilliomos tulajdonosainak véleményét az MLM-ről! Ez az Aprosok.NET tulajdonosának véleménye!

Tehát nagyon elhibáztad, mivel az Aprosok.NET levelét, véleményét a Hobbimilliomos véleményeként állítod be!

Nagy-nagy hiba!

Nem lepődnék meg azon, ha hobbimilliomos kitiltaná az Aprosok.NET-et a partnerprogramjukból, de azon se, ha téged beperelnének hitelrontásért!

Talán érdemes lenne korrigálnod, helyesbítened az bogbejegyzésed, hogy az a teljes és pontos igazságot tükrözze! Így gyakorlatilag az írásod egy hazugság!

:-)

kutilaura írta...

Én is egyetértek azzal, hogy az internetes MLM nem az emberek becsapása, akárki is állítja azt róla! Természetesen alaposan utána kell nézni a cégnek.
Szerintem az online MLM sokban segít hálózatot építeni azoknak is, akiknek a hagyományos nem megy.
Otthon a család mellett végezhető, rugalmas munkaidőben és igenis elérhető vele az anyagi biztonság. Csak ajánlani tudom. És igenis kell hozzá munka és tanulás. Márpedig Józseftől lehet tanulni.
Kuti Laura
www.otthonodbol.extrapenz.hu

Hoffman József írta...

Kedves online-vallalkozó!

Valóban hibáztam, beismerem.
Az MLM-et lekicsinylő vélemény tényleg az apróhirdetőtől származik, nem a hobbimilliomostól.
Jobban is utánanézhettem volna.
Nyilvánosan bocsánatot kérek e miatt!

Érdekes számomra azért, hogy pont egy online hirdető mond ilyen véleményént az ügyfelei jó részéről.

Az írásomat nem szántam hadüzenetnek, mint fentebb látható, még ügyfelet is szereztem az oldalnak. :)

Ami a pénzkeresetnek ezt a módját illeti, a vélemenyemet továbbra is fenntartom. Ezért is választottam a blogot a közlésre, mert ez egy jóval kötetlenebb fórum a személyes meggyőződések közlésére.

A cikkírásnak hasonló módjával már máskor is találkoztam (ott csak a szöveget kellett megírni a megadott témában, és ezért fizettek), és már akkor gondoltam rá, hogy felszólalok az ily modon létrejövő tartalmatlan oldalak tömeges gyártása ellen.

laszloberndt írta...

Szerintem érdemes lenne leközölni, idézni az általad említett levelet is, hogy azok, akik olvassák a blogodat, ne csak az egyoldalú, a támogató véleményeket mutassák be!

Ezt a levelet kaptad Te is?

Én ezt kaptam:

-- -- --

Kedves Ügyfelünk!



Kerülje el az átveréseket! Tanulságos...

Hazánkban tíz otthonról végezhető internetes vállalkozás közül csak egy
tisztességes!

Ez tisztességes:
http://www.hobbimilliomos.net

Undorítónak tartom, hogy egyesek kihasználják a gazdasági válság miatt
egyébként is még nehezebb helyzetbe kerülteket azzal, hogy otthoni-munkának
nevezett internetes pilótajátékokba szervezik be őket!
A legvisszataszítóbb az, hogy ezek a cégek a semmiért kérnek pénzt és
elérik azt, hogy a jóhiszemű emberek egymást bombázzák kéretlen
reklám-levelekkel. Ők azok, akik teletömik ingyenes apróhirdetési oldalakat
a valótlan otthoni-munka hirdetésekkel.

Ne higgyen a kattintgatós és web-mlm átveréseknek! Vegye észre, hogy csak
akkor képes pénzt keresni otthonról, vagy bárhonnan a számítógépével, ha
megtanul néhány alapvető dolgot!

Ne hagyja magát megtéveszteni, csak bevált, kipróbált tudást és módszer
alkalmazzon!

http://www.hobbimilliomos.net

Sajnos a csalók, a szélhámosok rossz fényt vetnek a tisztességes otthoni
munkát, illetve otthoni internetes vállalkozást végzőkre. A sok értéktelen,
valótlan dolog között elveszik az a kevés használható, bevált módszer,
illetve tudás, amely eredményeket hoz.

Jómagam online-vállalkozóként évek óta normálisan megélek a passzív
jövedelmemből és minden tartozásosomat időben tudom törleszteni. Nem
keresek havonta milliókat, de azt hiszem nagyon sokan szeretnének akkora
passzív jövedelmet (azaz folyamatos munka nélkül szerzett jövedelmet), amit
én minden hónapban megkapok! Én nyitott vagyok minden új internetes
jövedelemforrásra, főleg, ha az passzív jövedelmet biztosít. (Szeretem azt
az érzést, hogy amikor nem dolgozom, akkor is folyamatosan pénzt keresek.)

(folytatás ...)

laszloberndt írta...

(levél folytatás ...)

Nemrég megkeresett egy barátom, Kovács Ádám, akitől sokat tanultam az
online-karrierem elején. Megmutatott nekem egy nagy anyagot, videókat,
elektronikus könyveket, ami tartalmazza az évek alatt felhalmozódott
tapasztalatait!
Azonnal meg akartam szerezni tőle, de hónapokig kellett várnom. Nemrég
végre megkaptam a DVD és könyv csomagot. Volt benne pár dolog, amire nem is
számítottam, még egy nagy meglepetés is!

Ádám azt mondta, hogy csak kis példányszámban érhető el, és valójában ő meg
akar szabadulni az egésztől, mert rengeteg gondja van a postázással,
ügyintézéssel és azzal, hogy a sok megrendelő közül néhányan egyfolytában
hívogatják és be akarják szervezni különféle online pilótajátékokba.
Régóta ismerem Ádámot, ezért rá tudtam beszélni, hogy a HuPont.hu ingyenes
honlapok tulajdonosai az 50%-os kedvezményen felül további kedvezményeket
kapjanak!

(Ha van HuPont.hu honlapjuk, akkor még további kedvezményeket kapnak!
Érdemes ingyen és gyorsan regisztrálni egyet!)

ISMERTETŐ:

http://www.hobbimilliomos.net

50% feletti szuper-kedvezmény csak itt érhető el:

http://www.hobbimilliomos.net/specialiskedvezmeny

Figyelem! Ezt a tanfolyamot (a tavalyi és a tavalyelőtti kiadást) főleg
azok vásárolják meg, akik szeretnének beindítani egy otthoni internetes
passzív jövedelemforrást, de meglepően nagy arányban vannak köztük a
sikeres üzletemberek is! MIÉRT?

A sikeres üzletemberek tudják, hogy tudás nélkül, értékes információk
nélkül még akkor sem lehetnek valaki sikeres, ha családi vagy pártbeli
kapcsolatokon keresztül egyébként milliárdokat tudna megszerezni.
Tájékozottnak, a modern, de bevált üzleti módszerek ismerete nélkül nem
lehet vagyont felhalmozni!

(folytatás ...)

laszloberndt írta...

(levél folytatás ...)

Ez a képzés (ez sokkal több, mint egy tanfolyam, sokkal több) főleg azoknak
ajánlott, akik nem akarnak eladni, nem akarnak ügynökösködni és kéretlen
leveleket küldözgetni a barátaiknak, hogy lépjenek be valahova és
fizessenek, hogy másokat is beszervezhessenek! Ez egy hagyományos, de
otthonról vagy bárhonnan számítógéppel és internet kapcsolattal sikerre
vihető vállalkozás vagy munka (nevezhetjük bárhogyan) létfontosságú
alapinformációit tartalmazza. Gyakorlati képzést ad, sok-sok videóval, egy
majdnem írástudatlan is eredményesen tudja alkalmazni!

Ne feledje az extra kedvezményes, a csak HuPont.hu honlap regisztrálóknak
járó linket!

Legalább akkora sikereket kívánok Önnek, mint amit én és sokan mások már
elértek Kovács Ádám tapasztalatait felhasználva!

Tisztelettel,

Berndt László
Aprosok.NET Ügyfélszolgálat

________________________________________

Ezt a levelet az Aprosok.NET hirdetői kapták meg, a Felhasználási
Feltételek-ben foglaltak szerint. Leiratkozni a
http://www.aprosok.net/index.php?modul=leiratkozas címen lehet!

Ez egy automatikusan kiküldött levél kérjük, NE válaszoljon rá!

wellnesskavehaz írta...

Én nem kaptam ilyen levelet de tényleg kétértelmű.
Mit ért web mlm alatt. Én is azt épitek , 3 hónap alatt már 400 munkatársam van, hónapról hónapra duplázzuk a forgalmat. A termék fogy a jutalék jön, csodálatosan müködik. Az tény hogy munka nélkül nincs pénz .De munkával az online mlm valós jövedelem és nem ügyeskedés. Ami a legfontosabb hogy másolható, mig ez a honlapszerkesztős dolog nehezen hiszem hogy másolható , ami mellett természetesen egyetértek vele hogy szemeteli a netet.

Balogh Sándornés írta...

Azt hiszem, itt az ideje, hogy én is megszólaljak. Balogh Sándorné vagyok, a WEB-MLM Marketinghálózat vezetője.
Kedves MLM-ezők. Az Aprósok-Net vezetője, Berndt László,többszörösen is vétett az üzleti és emberi viselkedési etika ellen.

Elsőként vétett abban, hogy fogalma sincs a web-mlm (interneten közvetítő mlm)-ről, másodszor nem tudja, hogy létezik egy ilyen nevű mlm hálózat, mely a termékét(marketingszolgáltatások) mlm struktúra keretén belül terjeszti.
http://www.web-mlm.hu
A levelében nem lehet eldönteni, hogy általábam az internetes mlm cégeket,és hálózatépítőket, vagy célirányosan a WEB-MLM-et támadja-e.
De azt hiszem, ez teljesen mindegy, hiszen mindkét értelemben elmarasztalható. Mindkét értelemben lejárató, hitelrontó tevékenységet követett el.

Berndt László, mint marketinges is megbukott az én szememban, és csak remélni tudom, hogy Önében is kedves olvasó.
Hogy miért?
Azért, mert nyíltan támadja azokat az apróhírdetőket, akik az Ő által üzemeltetett apróhirdetői portálok (van több is) forgalmának több mint a felét teszik ki.
Támadja őket, és közben a portálok szabályzatában engedélyezi az ilyen hirdetéseket, sőt külön kategóriát is hozott létre a számukra.
Ezt nevezhetjük a jellemtelen viselkedés klasszikus példájának.
És végül szeretnék véleményt nyilvánítani a Hobbimilliomos tevékenységről is.
Nincs jogom arra, hogy bíráljam a létjogosultságát, de arra igenis jogot érzek, hogy megkérjek mindenkit, hogy csak akkor használja azt a tevékenységet, ha valóban polihisztor. Valóban nagyon sok témában szakértő.
Jogom van azt kérni, hogy az internetet ne szemetelje tele, nívótlan megjelenésű, és tartalmában semmitmondó oldalakkal.
Hangsúlyozom! Nem a hobbimilliomos tevékenység ellen szólok, hanem mellette, de csak akkor, ha azt olyanok végzik, akik kellő tudással rendelkeznek honlapkészítésben, és szövegírásban egyaránt.
Biztos vagyok benne, hogy Hoffman József is így gondolta, amikor a véleményét kifejezte ezzel kapcsolatban.
A WEB-MLM honlapon is tervezek egy cikket megjelentetni ezzel a témával kapcsolatban. Bár én kinyomoztam, hogy hova lehet írni ennek az "embernek", úgy döntöttem, hogy nyíltan válaszolok a levelére, hiszen ő is ezt tette, igen alattomosan. De erről majd a cikkemben bővebben is kitérek.
Üdvözlettel: Baloghné Jutka/WEB-MLM Központ

laszloberndt írta...

http://www.fn.hu/allas/20081110/mlm_vallast_erositi/

MLM-vallás?

A remény vámszedői?

Mi erről a véleményetek?

laszloberndt írta...

Ha nem látod, hogy a(z) ... egy pilótajáték, piramisjáték akkor nem érted, hogy mi a lényege a piramis átverésnek (pyramid scheme), vagy nem akarod érteni, mert akkor szembe kellene nézned, hogy másoknak ártó, törvényellenes tevékenységet végzel!

Pilótajáték, piramisjáték lényege, hogy a befizetők nem kapnak meg valós terméket vagy szolgáltatást a befizetett összegért cserébe, de az szétoszlik főleg a korábbi befizetők között, és a befizető csak főleg csak mások befizetéseiből részesülnek.
Bárminek nevezhetjük a befizetést (pozíció, státusz, termékforgalmazói színt, jog (jog, arra, hogy részesedj a belépők befizetéseiből) stb.) ha közvetlenül vagy közvetve nem kap a befizető valódi terméket vagy valódi szolgáltatást, de ösztönözve van mások beszervezésére, hogy azok befizetéseiből részesüljön, akkor az piramisjáték.

laszloberndt írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
laszloberndt írta...

A pilótajáték, piramisjáték néhány alapvető emberi problémát ill. gyarló tulajdonságot használ ki.

- anyagi nyomorúság, kétségbeejtő anyagi kilátások

- remény, hogy megszabadulhat az anyagi nyomorúságtól, a szegénységgel járó szenvedéstől, megaláztatástól

- alacsony erkölcsi szint, azaz a személy tudja, hogy az általa ajánlott rendszerrel, klubtagsággal, stb., kevesek jutnak értékes szolgáltatás vagy termék nyújtása nélkül sok pénzhez, miközben sokak akik a befizetéseik összegét sem kapják vissza. Tehát, mások vesztesége, anyagi hátránya juttat keveseket pénzhez.

- alacsony IQ, azaz nem érti meg vagy megtévesztették arról, hogy mihez is csatlakozott és mibe vonja be az ismerőseiket

A pilótajátékok és piramisjátékok jellemzői

A pilótajátékok, piramisjátékok gyakran alkalmaznak fedő tevékenységet, például törzsvásárlói klub, filléres termékek igen drágán történő értékesítése.

Az MLM és a modern piramisjátékok között igen nehéz különbséget tenni, mivel sok elemükben azonosak, de a legfőbb különbség az, hogy egy MLM valódi termékeket, valódi szolgáltatásokat reális piaci áron forgalmaz, amíg a piramisjáték (angolból szó szerint fordítva: piramis átverés) nem vagy csak kis részbe nyújt valódi értéket.

A pilótajáték, piramisjáték néhány alapvető emberi problémát ill. gyarló tulajdonságot használ ki.

- anyagi nyomorúság, kétségbeejtő anyagi kilátások

- remény, hogy megszabadulhat az anyagi nyomorúságtól, a szegénységgel járó szenvedéstől, megaláztatástól

- alacsony erkölcsi szint, azaz a személy tudja, hogy az általa ajánlott rendszerrel, klubtagsággal, stb., kevesek jutnak értékes szolgáltatás vagy termék nyújtása nélkül sok pénzhez, miközben sokak akik a befizetéseik összegét sem kapják vissza. Tehát, mások vesztesége, anyagi hátránya juttat keveseket pénzhez.

- alacsony IQ, azaz nem érti meg vagy megtévesztették arról, hogy mihez is csatlakozott és mibe vonja be az ismerőseiket

A pilótajátékok és piramisjátékok jellemzői

A pilótajátékok, piramisjátékok gyakran alkalmaznak fedő tevékenységet, például törzsvásárlói klub, filléres termékek igen drágán történő értékesítése.

Az MLM és a modern piramisjátékok között igen nehéz különbséget tenni, mivel sok elemükben azonosak, de a legfőbb különbség az, hogy egy MLM valódi termékeket, valódi szolgáltatásokat reális piaci áron forgalmaz, amíg a piramisjáték (angolból szó szerint fordítva: piramis átverés) nem vagy csak kis részbe nyújt valódi értéket.

Ismersz piramis átveréseket?

Ismersz valakit, ami haszonélvezője vagy áldozata piramis átveréseknek?

Névtelen írta...

Berndt László szerint ez az ügyfélszolgálati hangnem (az ő címéről jött az alábbi üzenet, miután szerzői jogokra való hivatkozással kerestem meg egy weboldallal kapcsolatosan - KULTURÁLTAN.):
Törölve!

Kár ügyvéddel fenyegetőzi, inkább csak írja meg nekünk, ha valami gondja lenne, mert a mi ügyvédünk is megkeresi Önt, ha szüksége.

Köszönjük.

HuPont.hu Ügyfélszolgálat

A.

laszloberndt írta...

:-) Jót nevettem a reakcióján, hogy gyorsan keresett egy blogot, ahova hozzászólásként írhat, állíthat valamit "jót" rólam! :D Kedves Névtelen (Kovács Anita) további sok sikert kívánok a honlapjához! :-)

laszloberndt írta...

http://laszloberndt.blogspot.com/2009/09/seo-forum-mlm-tema-rejtelyes-mlm-siker.html

Névtelen írta...

Na hát, még hogy a hobbimilliomos tisztességtelen és erkölcstelen?
Ez érdekes felvetés, ugyanis olyan tudást kapsz, amilyenről nem is álmodtál.
Nincs bajom az MLM - mel, de az mennyire tisztességes, ha valaki MLM szakértőként könyvet árul, vagy éppen fizetős képzéseket.
Ez aztán az igazi pénzlehúzás, megtanítani akarni, hogyan adjunk el, hogyan sózzunk rá másokra mindenféle méregdrága bóvlit.
A hobbimilliomos és a blogbirodalom az pedig egy tanfolyam, Kovács Ádám nem bóvlit ad el, hanem a tudását, és szinte ingyen van. Ha valaki az interneten szeretne pénzt keresni, erre az anyagra szüksége lenne, de sokan inkább kapszulákért adnak súlyos ezreket. Jobb lenne körül nézni, hányféle van, aztán egyszer majd csak kiderül róluk, károsak az egészségre. Ehhez vajon majd mit szólnak a szakértők?
Igaz nekik tök mindegy, addigra már megszedik magukat a sok hiszékeny, naiv emberekből.

Marcsi írta...

Bocsi mindenkitől, nem volt szándékomban névtelenül írni.

Csingilingi Kanegér írta...

Végigolvastam eme remek megjegyzések csatáját. Érdekes volt, és kifejteném az én álláspontomat is.

Rövid leszek és nagyon tömör: Híradót kell nézni!!!! Nagyon érdekes aktuális téma a Scien-Net bukása....

MLM.... az még lát benne lehetőséget, aki most kezd ismerkedni az internettel, és rettenetesen naív, meg persze beveszi azt a maszlagot, amit ezen hírdetők és a piramisban részt vevők ígérnek.

Embereket kell találni magunk alá, és ez a lényege, semmi más. Ha nincs alattuk senki, nem leszünk "gazdagok" !!!

Hobbimilliomos: Bár nem rendeltem meg, de amit csak olvastam róla eddig, szerintem kivitelezhetőbb egy laikus ember számára, ha adott a tudásanyag. Továbbá nem embereknek kell leígérni a csillagokat az égröl, hanem képzelőerő és ötletesség kell hozzá. Meg persze a vágy, hogy ami előttünk van (tudásanyag) azt elkezdjük használni.

Szó sincs semmiféle szemetelésről, ezt már igazán embere válogatja. És aki egy bizonyos témáról elkezd érdeklődni, magamból kiindulva biztos hogy nem egy oldalon fogok mindennek utánanézni. De ha az ember kreatív, és persze tudja is miről ír, akkor (övé a világ)!

Röviden ennyit szerettem volna megosztani!!

Unknown írta...

Üdvözlet..

Hobbimilliomos? Na neee..még egy..
ma megint megnéztem,
mindenhol másképp árulják
a csomagot,egyik helyen 30ezer a másikon 27ezer !
Nem beszélve arról hogy nulla forint befektetéssel hirdet akkor én kérdezem a 30ezer forint az micsoda ?
Van egy másik hasonló ami riportok másolásával foglalkozik, az egyik helyen 600FT-ért adják el a másik oldalon már 700FT-ért . Egy hét alatt 25ezret is össze gyűjthetsz, igen de csak akkor ha Tőled is megveszik azt a riportos cuccot!
ha ez ennyire nyerő lenne, emberek milliói görcsölnének a gép előtt otthagyva azt a munkát amit mondjuk lehet hogy nem is volt olyan rossz, de az ajánlat mégis vonzó nem de ? De itt ülni egész nap a gép előtt én mondom nem egy álom,,,

Cameron írta...

ha ez működik elvileg akkor hogy nem lehet csatlakozni a partner programba,,, .....és a tanfolyamra való feliratkozáshoz se küldtek a emailemre semmit...akkor hogy van ez???????

laszloberndt írta...

Kedves Cameron!

Jogosak a kérdéseid.
Úgy tudom az újabb, továbbfejlesztett kiadás, a 4. kiadás már készül.
Biztos kapsz majd értesítést az elindulásról. Én is nagyon várom!

Névtelen írta...

Абрам Александр üzletember vagyok, aki képes volt újjáéledni haldokló favágó üzletét egy Isten segítségével, akit Benjamin Lee, a hitelkonzultánsnak hívtak. Jekatyerinburgban vagyok Екатеринбург. Nos, vállalkozást akar próbálni, rendezni az adósságát, kibővíteni a meglévőt, pénzre van szüksége az áruk vásárlásához. Problémái vannak a jó hitelkeret biztosításával, szeretném, ha tudnád, hogy Benjamin úr látni fog téged. Ez a megfelelő hely az összes pénzügyi problémájának megoldására, mert élő bizonyság vagyok, és ezt nem tudom csak megtartani magamnak, amikor mások pénzügyi utat keresnek. Szeretném, ha mind kapcsolatba lépne ezzel az Isten által küldött hitelezővel. a többi részben leírtak felhasználásával e nagyszerű lehetőség részese lehet. E-mail: lfdsloans@outlook.com Vagy a WhatsApp / Szöveg + 1-989-394-3740.